Gebruikte Velgen

Je kan er uiteraard voor kiezen om een paar geweldige velgen te aanschaffen voor je gebruikte , maar ben je handig dan kun je deze uiteraard ook zelf ontwerpen. Ontwerpen van velgen met behulp van een computerprogramma is niet alleen leuk, het is ook nog eens vrij eenvoudig. Het voordeel is dat de velgen zo gelijk uniek zijn, niemand zal immers exact dezelfde velg bedenken en maken als jij. Om velgen te ontwerpen op de computer heb je natuurlijk wel enige kennis nodig van de ontwerpprogramma's en ook van wat de mogelijkheden zijn wat betreft autovelg. Je kan uiteraard een prachtige velg ontwerpen, belangrijk is ook dat de velg voldoende stevigheid heeft zodat je hem ook echt kunt laten maken. Voor het ontwerpen van een velg zijn er verschillende programma's beschikbaar. Een aantal hiervan zijn Made for Moments, AutoCat en SketchUp. Sommige zijn 3D ontwerpprogramma, andere een simpel ontwerpprogramma of zelfs speciaal ontwikkeld voor velgen. Welk programma je ook gebruikt, houd altijd rekening met de A maat, B maat en ET-waarde. Breedte van voor (rijrichting) in millimeters is de A maat, de diepte van boutgaten tot rand in millimeters is de B maat. B- (A/2)= ET-waarde. Let er op dat dit vaak wel voor de fun is, omdat eigen designs niet getest kunnen worden op veiligheid.

Standaard kan je de gebruikte meestal aanschaffen met tien of vijf, 5 parallel en 5 dubbel of schuine auto velgen. Bij de velg met 10 spaken zijn de spaken op gelijke afstand van elkaar over de gehele velg. De vijf spaak velg is een velg met vijf grote, dikke spaken in de vorm van een ster op de velg. De 5 dubbel spaak is een auto velg met 5 dubbele spaken, eigenlijk dus een tien spaaks velg, de spaken vormen nu echter zoals bij de 5 spaaks velg een ster. De vijf spaak parallel zijn velgen met 10 spaken welke in de vorm van een ster staan net als bij de 5 spaak velg. Op deze velg staan de spaken niet zo dicht op elkaar als bij de 5 spaak dubbel velgen, maar wel volledig parallel aan elkaar. Als laatste optie zijn er voor de gebruikte schuine spaakvelgen. De ster staat schuin bij de schuine velg, de spaken staan niet recht vanuit het midden van de velg gezien naar buitenaf maar met een lichte kanteling. Hierdoor krijgt de velg een sportiever aanblik ten opzichte van de andere velgmodellen. https://www.wheelpoint.nl/tweedehands-velgen

Voor uiterst gemak is het goed zetten van de gebruikte stoel erg belangrijk. Naast comfort zorgt een juistgoed ingestelde stoel ook voor een betere veiligheid. Vooral de steun achter het hoofd zorgt, indien deze goed is afgesteld, voor een betere veiligheid in het geval van een ongeluk. Ook de positie van de gordel is hierbij van belang. Om de stoel juist af te stellen is het van belang na te denken over de afstand welke je hebt tot het stuur van de gebruikte , de afstand van de hoofdsteun en de rechtheid van de leuning in je rug. Daarnaast is ook de afstand die je hebt tot de voetpedalen belangrijk. Voor de afstand tot de pedalen geldt dat je de stoel zo naar voren moet instellen dat je de pedalen helemaal kunt bedienen . De rugleuning dient zo te staan dat je niet te ver onderuit zit en nooit naar voren toe gebogen zit. Je handen moeten als je de armen strekt de bovenkant van het stuur gesloten kunnen vastpakken. De hoofdsteun moet op gelijke lengte zijn als de lengte van het hoofd. Tevens is het van belang dat de ruimte tussen je hoofd en de hoofdsteun nooit groter is dan 7 centimeter. De gordel moet over de schouder vallen en mag niet in de nek snijden.

Het controleren van de koelvloeistof doe je regelmatig. Eenmaal per maand is aan te raden gezien het erg belangrijke vloeistof voor je auto is. Om de koelvloeistof van je gebruikte te nakijken is het van belang dat je de auto horizontaal parkeert. Ook is het van belang de check uit te voeren op een moment dat je niet gereden hebt, omdat de vloeistof opwarmt als je rijdt, deze kun dan bij het openen van de dop naar buiten spuiten. Hierbij kan je jezelf goed verwonden, dus pas op. De vloeistof kan dermate heet zijn dat je lelijke brandwonden krijgt als de vloeistof je handen raakt. De koelvloeistof nalopen doe je door de motorkap te openen en op het koelvloeistofreservoir te kijken naar de streepjes. Er staan twee streepjes, de bovenste geeft het hoogste niveau aan en het onderste streepje het minimale niveau van de koelvloeistof. Let er op dat dat de stand van de koelvloeistof altijd tussen de streepjes blijft. Staat de vloeistof dichtbij vul deze dan meteen bij. Zorg er altijd voor dat de vloeistof niet te hoog staat, omdat het reservoir dan de druk niet kwijt kun en de dop eraf kun vliegen waarna de koelvloeistof uit het koelvloeistofreservoir zal schieten.
follow blog

Blog Entries

Next page
"Send Feedback if you have suggestions"
We try to become the largest social network where people can earn money
. Make sure to post daily to start earning
Send Me Feedback

Current Miss Duno
Nadine Uwizeye
Join Miss Duno

Feedback